La Masia

Els noms de les mascotes s’allunyen moltes vegades dels estudis establerts que diuen Curt, amb vocals àtones….. Per què sinó Calcetines?, un dels gossos que ens visita per segona vegada en menys de 3 setmanes. Es troba com a casa i dona la sensació de saber estar, el seu posat tranquil i afable fa que te’l mires amb afecte i seu còmodament on li ve de gust . Tu si has de passar tan sols tens 2 opcions, li demanes per favor que et deixi passar fins que li veus aquests ulls d’escoltador i entenedor i aleshores s’alça i et dona pas. O be l’esquives, fan un volt respectant el seu benestar, aleshores Calcetines també t’ho agraeix amb la cua.
La seua mirada fixa el fa amatent amb el que l’envolta, es veu i es nota tot l’afecte i la dedicació del que li han donat La Cristina i en Gary.

La Calcetines és sense dubte un animal de Bona i amb Bona Companyia.

La Salsa és estilitzada, te un altre estil, fina i elegant, amb la mirada afinada, te aquest posat de princesa nòrdica. El seu color de pel entre bru i gris li dóna un aire de princesa salvatge, és mig terra….i els seus ulls, fulles de tardor ataronjades i verdes. Quan l’observe amb els seus moviments i mou les seues extremitats sembla com si escoltés unes notes de piano o de ballet clàssic.  Detecte però que és molt empàtica i m’agrada, és escoltadora  i respon  amablement al que li proposes. Ens la deixen per un dia i alguna estona i la veritat és tot un plaer, va i ve, et segueix o fa un volt. Si dius el seu nom perquè la perds de vista apareix ràpidament com per tranquil·litzar la teua sospita que l’has perduda… no, no marxa, es troba a gust…els seus estris són aquí a la Masia Can Canal, un espai que ha fet un poc seu…el seu llit, la seua manteta lila…i el seu abeurador…

La Salsa ve del nord, d’holanda, i tan sols en una  setmana s’ha posat al dia  del català.  No dubteu que l’observe i se’m fa realment estrany com de ràpid m’entén.

Em sent atreta pel silenci dels animals que ens visiten quan no apareix cap persona no identificada a l’entorn….la Salsa aparentment fina, extravagant i fràgil remunta com un volcà en erupció quan sent i ensuma que s’apropa  algun ésser no identificat. Aleshores te n’adones com d’erràtiques i confoses són les aparences quan amb un click es desperta la fortalesa interior.

Me la mire amb curiositat i sembla com un Giocconda…intente indagar perquè sembla que plorisqueja o està trista…i dedueixc que tota la càrrega expressiva de la Salsa com en d’altres gossos majoritàriament es concentra en la mirada, els ulls…així que aquesta és la seua vibració emocional més intel·ligible a la meua manera de voler entendre la seua silent oratòria.

 

Mirar els ulls de la Calcetines, de la Salsa, de la Nuka,

de l’Otto per conèixer-los més…i veure com s’avenen fa entendre que aquest racó de natura també agrada als animalots que viatgen amb les persones que venen a la Masia.